Zwemles voor kinderen

Leren zwemmen is belangrijk. In ons waterrijke landje hoort zwemles bij de opvoeding.

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en -veiligheid.

Dit geeft je als ouder of verzorger de volgende zekerheden:

    • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben ze een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven ze bijgeschoold.
    • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor uitoefening van verschillende beroepen.
    • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
    • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen. Hierbij wordt het zwembad gecontroleerd op landelijk vastgestelde kwaliteitseisen door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl.

 

Particuliere zwemlessen (45 min.)

Kinderen v.a. 4 jaar starten in een groep van maximaal 12 kinderen voor het A-diploma en maximaal 15 voor het B- en C-diploma.

 

Zwemles in kleine groepjes (45 min.)

Kinderen v.a. 4 jaar starten in een groep van maximaal 6 kinderen voor het A-diploma en maximaal 9 voor het B- en C-diploma.

 

Privé zwemles (45 min.)

Kinderen v.a. 4 jaar starten in een groepje van maximaal 3 kinderen voor het A-diploma en maximaal 5 voor het B- en C-diploma.

 

Uw kind krijgt van de zwemdocent een uitnodiging voor het afzwemmen, wanneer de zwemdocent uw kind klaar acht voor het afzwemmen.

 

 

Zwemtijden Zwemles voor kinderen

Maandag 15.00 – 15.45 Donderdag 15.00 – 15.45
15.45 – 16.30 15.45 – 16.30
16.30 – 17.15 16.30 – 17.15
17.15 – 18.00 17.15 – 18.00
Dinsdag 15.45 – 16.30 Vrijdag (privéles) 14.45 – 16.15
16.30 – 17.15
17.15 – 18.00 Zaterdag 09.10 – 09.55
 Woensdag (privéles) 12.45 – 13.30   09.55 – 10.40
16.15 – 17.00 10.40 – 11.25
11.35 – 12.20
12.20 – 13.05

De kosten voor het afzwemmen bedragen €23,50. Een handgeschreven diplomategeltje kost €10,50.

€ 13,35 Losse les
€ 46,25 4-weken leskaart
€ 23,25 Losse les kleine groepjes
€ 78,35 4-weken leskaart kleine groepjes
€ 31,65 Losse privéles
€ 117,00 4-weken leskaart privé

 

Inschrijven

Vanaf 3,5 jaar kunt u uw kind inschrijven bij de receptie van Wasbeek. Het inschrijfgeld bedraagt €15,60. Na betaling van het inschrijfgeld is de inschrijving definitief. U krijgt bericht zodra er plaats is in een groep. Voor het volgen van de zwemlessen geldt betaling vooraf en telkens voor een aaneensluitende periode van vier weken. Het gaat hierbij om een doorlopend abonnement. Voor het regelement met betrekking tot de zwemlessen, klikt u hier.

U kunt uw kindje ook online inschrijven voor de zwemles. Op dit moment (jan 2024) is er een nieuwe webkassa in de maak. Zodra deze in de lucht is vindt u  hieronder de link naar de webkassa! 

Wachttijd

Om de wachttijd te verzachten mag uw kind, als hij of zij op de wachtlijst staat voor de zwemles, gratis recreatief komen zwemmen, onder voorwaarde dat één of meerdere volwassenen meekomen. Als u van dit aanbod gebruik wilt maken, dan kunt u een zwembadchipkaart aanschaffen bij de receptie. Hiervoor betaalt u een borg van €5,50.

 

Vertrouwd zwemmen met de Gedragscode Zwembranche

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft het Nationaal Platform Zwembaden NRZ samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche vastgesteld voor aanbieders van zwemlessen. Zwembad Wasbeek werkt ook volgens deze gedragscode. In de gedragscode staat hoe onze medewerkers zich tegenover bezoekers moeten gedragen. Zij moeten respectvol met kinderen en ouders omgaan en mogen bijvoorbeeld niet ongevraagd foto’s maken, ook niet voor reclamedoelen. Fysiek contact is bij zwemonderwijs onvermijdelijk, maar het contact moet altijd functioneel zijn. Bekijk de Gedragscode Zwembranche.

 

Vertrouwenspunt Sport

Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) richt zich op veilig sporten en ook op de preventie van ongewenste intimiteiten of grensoverschrijdend gedrag binnen de sport. Maak je je grote zorgen over de omgangsvormen in het zwembad of wil je vertrouwelijk een melding doen? Dat kan via de website www.centrumveiligesport.nl. Ook kun je telefonisch je verhaal kwijt of om advies vragen via 0900-2025590 (bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 8:30-17:30u).

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Zijn er geen financiële middelen voor zwemles? Dan kan Jeugdfonds Sport & Cultuur wellicht helpen. Kijk voor meer informatie op de website.

Fotografie tijdens de zwemlessen

In verband met de privacy van uw kind, maar ook van de andere kinderen, vragen wij u om tijdens de zwemlessen niet te fotograferen of filmen. Wij geven u deze mogelijkheid wel tijdens de kijkdagen en het diplomazwemmen.