Sport- en recreatiecomplex Wasbeek

Subtropisch zwembad

Zwembad Wasbeek heeft 225 vierkante meter subtropisch zwemplezier. Heerlijk water met bubbelbad, wildwaterkreek, een interactieve glijbaan met 3D waterscherm en geluid , waterparaplu, een stoombad, knuffelbank, borrelbank, een peuterbad en een watercreche. Alles in een tropische sfeer. Met goed weer is ook de ligweide en het buitenbadje geopend.

Wedstrijdbad

Het olympische wedstrijdbad is 25 meter lang en heeft 6 banen. Het ruime zwembad wordt gebruikt voor banenzwemmen, schoolzwemmen, sportzwemmen, het behalen van je ZWEM-ABC-diploma en diverse Aquasporten. Ook verenigingen uit Sassenheim trainen in het zwembad, zoals de zwemvereniging, waterpolovereniging en de duikvereniging die er duikopleidingen verzorgt.

Activiteiten

In Zwembad Wasbeek vinden allerlei zwemactiviteiten plaats. Veel bezocht is het populaire Discozwemmen, Aquasporten, Fit en Vitaal 50plus. Ook worden er lessen aangeboden die zich speciaal richten op uw gezondheid zoals Gezondheidszwemmen en elk jaar is er natuurlijk de Nationale Zwem4daagse.

Activiteiten in Zwembad Wasbeek


Nieuws

Discozwemmen

Vrijdag 31 augustus is er geen disco zwemmen in verband met het vakantierooster.

Zwem4Daagse

Het is aftellen voor de Zwem4Daagse. Nog maar zes nachtjes slapen en dan wordt het startschot gegeven!

Nog niet ingeschreven? Doe dat dan snel via het formulier aan de balie of online via de volgende link: https://www.zwem4daagse.nl/zwem4daagse/deelnemen/zoeken/item/327195/stichting_wasbeek/

Webkassa

De storing met de webkassa is verholpen. Inmiddels kan er weer betaald worden met iDEAL.

Zwem4Daagse

Sport- en recreatiecomplex De Wasbeek in Sassenheim doet ook dit jaar weer mee aan het grootste officiële zwemevenement van Nederland. De inschrijving voor de Zwem4Daagse is dan ook geopend. De Zwem4Daagse is van dinsdag 21 augustus tot en met vrijdag 24 augustus.

In het hele land doen zwembaden mee aan het grootste evenement dat wordt gesteund door de KNZB. Het doel is duidelijk: in vier keer een half uur zoveel mogelijk baantjes zwemmen. Iedereen met minimaal zwemdiploma A mag meedoen, individueel of bijvoorbeeld met de hele familie.

Na het inspannen mag ontspannen worden gezwommen in het recreatiebad van  Wasbeek. Elke dag van de Zwem4Daagse kan tussen 17.00 en 20.00 worden deelgenomen. Op zaterdag 25 augustus kan eventueel  worden ingehaald. Inschrijven kost 11,30 euro per persoon en kan bij de balie van het zwembad of online.

Jeugdfonds

Heeft u een laag inkomen zodat het moeilijk wordt om uw kinderen te laten zwemmen of zwemles te laten volgen? Wellicht is het Jeugdfonds Sport- en Cultuur wellicht iets voor u. Dit fonds helpt door middel van het betalen van entreegeld en bijvoorbeeld het lesgeld van zwemlessen voor kinderen en jongeren van 4 t/m 17 jaar.

Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener. Voor meer informatie, raadpleeg dan de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur door op de volgende link te klikken: www.jeugdfondssportencultuur.nl