Regionale Schoolzwemkampioenschappen

18 mei 2018

Regionale Schoolzwemkampioenschappen Zuid-Holland voor de eerste keer in Wasbeek!

Op zaterdag 26 mei worden de Regionale Schoolzwemkampioenschappen voor de provincie Zuid-Holland gehouden in sport- en recreatiecomplex Wasbeek. Het is de eerste keer dat dit sportief evenement in Wasbeek plaatsvindt.

De Zuid-Hollandse Regionale Schoolzwemkampioenschappen worden in samenwerking met de zwem- en waterpolovereniging ZVS gehouden. Het organiseren van een Schoolzwemkampioenschap is een gunstige activiteit voor een zwemvereniging om de vereniging en zwemsport beter te profileren in de omgeving. Bovendien laat dit evenement basisschoolkinderen op een creatieve en vooral gezellige manier kennismaken met de zwemsport.

Op de laatste zaterdag van mei strijden 25 teams van basisscholen uit de regio Zuid-Holland tegen elkaar. Dit zijn de winnaars van de lokale schoolzwemkampioenschappen. Voor de gemeente Teylingen zijn dit: basisschool de Achtbaan, de Startbaan en de Springplank. Wethouden van Kampen zal aanwezig zijn en de prijzen uitreiken. De drie winnende teams van aankomende zaterdag mogen door naar de Nationale Schoolzwemkampioenschappen in Alblasserdam.

De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 26 mei van 16.30 tot circa 19.30 uur.

Pinksteren

16 mei 2018

Moederdag

11 mei 2018

Hemelvaartsdag

4 mei 2018

Moederdag

2 mei 2018

Verras je moeder met een origineel cadeau! Nu verkrijgbaar bij sport- en recreatiecomplex Wasbeek!

Meivakantie

18 april 2018

Onderwaterfotograaf

11 april 2018

Bloemencorso

10 april 2018

Op zaterdag 21 april is het zwembad gesloten voor recreatiezwemmen i.v.m. bloemencorso.

De zwemlessen gaan wel gewoon door.

Paaseieren & Discozwemmen

28 maart 2018

Op de disco van 30 maart gaan we paaseieren zoeken. De kinderen verzamelen zich om 19.00 in de horecagelegenheid, waarna (vanaf 19.10 uur) naar paaseieren gezocht mag worden. De eieren die ze vinden kunnen omgeruild worden in de horeca voor een chocolade ei. Heb je het Zilveren Ei gevonden? Dat is een ijsje waard! En heb je heel veel geluk en het Gouden Ei gevonden? Dan krijg je een patatje of tosti gratis!  

 

Ik survival in het water

21 maart 2018

Woensdag 21 maart staan de eerste kinderen in sport- en recreatiecomplex Wasbeek in de startblokken om hun zwemdiploma binnen te halen die aan de nieuwe NRZ-exameneisen voldoet. De nieuwe eisen zijn per 1 januari 2018 geïntroduceerd.

Het streven van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) is dat Nederland helemaal zwemveilig wordt op zo’n hoog mogelijk niveau. Om de vijf tot tien jaar wordt dan ook door deskundigen gekeken of er verbeteringen aan de exameneisen voor zwemdiploma’s kunnen worden doorgevoerd om de kwaliteit van het zwemonderwijs te handhaven. En sinds dit jaar zijn er dan ook weer nieuwe exameneisen opgesteld voor de Zwemdiploma’s A, B en C. Vandaag zwemmen de eerste 92 kinderen af volgens deze nieuwe eisen in zwembad Wasbeek.

Zwemles beste medicijn tegen verdrinking

Kinderen gaan met de nieuwe exameneisen niet ineens hele andere dingen leren. Wel ligt de nadruk op de zelfredzaamheid van de kinderen, meer survival in het water. Kinderen moeten laten zien dat zij zich bijvoorbeeld na een achterwaartse val in het water, kunnen oriënteren in het water en zo snel mogelijk met kleding aan zelfstandig naar de kant kunnen zwemmen. Bij nieuwe eisen hoort ook een nieuw uiterlijk. De nieuwe zwemdiploma’s zijn dan ook in een nieuw jasje gestoken en zien er dus iets anders uit dan in de voorgaande jaren.