Wasbeek weer up-to-date

Gedurende de eerste periode van afgelopen zomervakantie is er hard gewerkt om Sport- en recreatiecomplex Wasbeek up-to-date en duurzaam te krijgen.

We hebben ervoor gekozen om in deze periode te sluiten, omdat de beide zwemverenigingen geen trainingen en competities hebben tijdens de zomervakantie. Ook de zwemlessen en het schoolzwemmen stoppen tijdens de zomervakantie.

Welke werkzaamheden zijn er zoal verricht:
De voegen van de bassinwanden en de perrons rondom de baden zijn uitgeslepen en opnieuw gevoegd.

Het douchesysteem in de zwemzaal is vernieuwd, waardoor alle bezoekers weer kunnen genieten van een warme douche voorafgaand en na het zwembadbezoek.

De glijbaan heeft een nieuwe verflaag gekregen en de glijgoot een nieuwe coating. Door het intensieve gebruik van de glijbaan was dit hard nodig.

Energiezuinig
De oude TL-verlichting boven het recreatiebad en het wedstrijdbad is verwijderd en vervangen door duurzame LED-verlichting. LED-verlichting staat bekend om een koud licht, maar we zijn er in geslaagd om de prettige sfeer te behouden.

Om aan de huidige duurzaamheidseisen te voldoen zijn de twee luchtbehandelingskasten vervangen door luchtbehandelingskasten inclusief warmteterugwinning. Hiermee zal veel gas worden bespaard.

In alle ruimtes van het Sport- en recreatiecomplex Wasbeek zijn bewegingsmelders opgehangen die de verlichting aansturen. Op deze manier staat er geen verlichting onnodig te branden.

Kortom, Sport- en recreatiecomplex Wasbeek is weer klaar voor de komende jaren!