Corona protocol

Update Corona-maatregelen per woensdag 23 maart 2022

Beste gasten,

We dachten dat het moment nooit zou komen, maar per woensdag 23 maart verdwijnen ook de laatste Corona-maatregelen van het toneel.  In andere woorden:

 • iedereen mag weer binnen sporten en publiek mag aanwezig zijn bij wedstrijden
 • blijf wel de adviezen volgen tegen Corona-verspreiding, ook als u het al heeft gehad of bent gevaccineerd

Laten we hopen dat dit even een tijdje zo mag blijven!

Groet,

Team Wasbeek

Update Corona-maatregelen per vrijdag 25 februari 2022

Beste gasten,

Het is eigenlijk geen update, deze keer, maar een aankondiging van het einde van de Corona-maatregelen. Per vrijdag 25 februari 2022 mogen we jullie in Zwembad Wasbeek weer ontvangen zoals we voor Corona deden. Hoe was dat ook weer? Dat betekent dat je welkom bent zonder mondkapje, dat anderhalve meter afstand houden niet meer verplicht is, en dat het beruchte Coronatoegangsbewijs vanaf 25 februari niet meer nodig is. Daarnaast:

 • mag iedereen mag weer binnen sporten
 • is publiek weer toegestaan bij sportwedstrijden
 • is de horeca open op de reguliere tijden

Blijf wel de basisregels volgen om verspreiding van het virus te voorkomen. Klik hier voor het laatste Corona-protocol.

En of je nu Corona gehad hebt, of niet, gevaccineerd bent, of niet, een booster hebt gehad, of niet… Blijf een beetje lief voor elkaar, kijk om je heen, en let op elkaar. Er zullen mensen zijn die het heerlijk vinden om straks eindelijk voluit Carnaval te vieren, maar er zullen ook mensen zijn die wel graag een beetje afstand bewaren. Dat we allemaal weer binnen een soort ‘nieuw normaal’ met elkaar aan onze gezondheid mogen werken in Zwembad Wasbeek, vinden we geweldig. We kijken ernaar uit om jullie allemaal weer te zien!

Tot gauw!

Team Wasbeek

Update Corona-maatregelen per vrijdag 18 februari 2022

Minister Kuipers van Volksgezondheid kondigde dinsdagavond 15 februari versoepelingen aan! Fijn, vinden wij! Voor Wasbeek houdt dat in dat per vrijdag 18 februari

 • de mondkapjesplicht verandert in een advies
 • de anderhalve meter afstand houden niet meer verplicht is
 • reserveren niet meer nodig is máár
 • je CTB en ID nog wel worden gevraagd bij de entrée (dit is tot 25 februari)
 • de horeca open mag blijven tot 01:00

Per vrijdag 25 februari komt het alom bediscussieerde Coronatoegangsbewijs te vervallen.

Alle reserveringen die eerder via onze website gemaakt zijn, vervallen per 18 februari. Het Ouder- en kindzwemmen gaat terug naar de tijden van Corovoor ?, zie onze openingstijden.  De laatste update van het Corona-protocol lees je hier.

Groet,

Team Wasbeek

Update Corona-maatregelen per woensdag 26 januari 2022

Beste gasten,

Afgelopen dinsdag 25 januari 2022 werden er tijdens de persconferentie wederom stappen aangekondigd om de Corona-maatregelen te versoepelen. Voor Zwembad Wasbeek betekent het dat per woensdag 26 januari de volgende versoepelingen van kracht zijn:

 • Onze horeca mag weer geopend zijn conform de horeca-protocollen
 • Er mag weer publiek zijn bij het diplomazwemmen, mits op 1,5 meter afstand
 • De kijkdagen voor de zwemlessen kunnen weer doorgaan

Voor gasten vanaf 18 is het CTB en ID-bewijs noodzakelijk, en vanaf 13 draagt iedereen een mondkapje, tenzij in het water natuurlijk!

Lees hier de laatste update van het Corona-protocol door.

Blijf ademen, zwemmen en gezond!

Update Corona-maatregelen per zaterdag 15 januari 2022

Beste gasten,

Vrijdagavond 14 januari 2022 was er weer een persconferentie, deze keer van minister-president Rutte en de nieuwe minister van Volksgezondheid, Ernst Kuipers. Er wordt vanaf vandaag, zaterdag 15 januari 2022, een grote stap gedaan om de Corona-maatregelen te versoepelen. Voor de binnensport betekent het dat sporten weer is toegestaan, op ieder moment van de dag en voor alle leeftijden. Dat is weer even wennen maar vinden we heel goed nieuws!

In het kort houden de huidige maatregelen voor Zwembad Wasbeek het volgende in:

 • Alle zwemactiviteiten mogen weer plaatsvinden; komende week wordt het reserveringssysteem wederom in ere hersteld. Voor álle zwemactiviteiten dient gereserveerd te worden.
 • De douches mogen weer worden gebruikt
 • Er is nog steeds geen publiek toegestaan (ook niet bij afzwemmen)
 • Het uitgangspunt is de 1,5 meter afstand te waarborgen, met uitzondering van sportbeoefening waar dat niet kan (waterpolo), en kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven geen afstand tot elkaar te houden.
 • Voor gasten vanaf 18 jaar is een CTB en ID-bewijs noodzakelijk
 • Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondkapje mits in het water
 • Ouders/ begeleiders van de zwemleskinderen(in het bezit van een QR code) mogen hun kinderen helpen met aan- en uitkleden in de kleedruimtes.

Lees hier de laatste update van het Corona-protocol door. Houd onze socials en website in de gaten voor eventuele aanvullingen en updates!

Blijf voorzichtig, en vooral gezond!

Update Corona-maatregelen per zondag 19 december

Beste gasten,

Wederom zat een groot deel van Nederland afgelopen zaterdagavond 18 december aan de buis gekluisterd voor de persconferentie over de laatste Corona-ontwikkelingen. De Omicron-variant baart zorgen en zoals verwacht heeft dat toch aanleiding gegeven tot extra maatregelen.

Voor Zwembad Wasbeek betekent het praktisch gezien dat:

 • het zwembad gesloten is; behalve voor de zwemlessen;
 • zwemles voor het A, B, en C-diploma door mag gaan tot 17:00 u;
 • de horeca gesloten is;
 • ouders en begeleiders van de zwemleskinderen dus niet binnen kunnen wachten tijdens de zwemles;
 • ouders en begeleiders die hun kind helpen omkleden een coronatoegangsbewijs en ID nodig hebben.

Deze extra maatregelen ingegaan zijn op zondag 19 december en gelden bovenop de basisregels als mondkapje dragen en anderhalve meter afstand houden van elkaar. Deze extra maatregelen zijn in elk geval van kracht tot en met vrijdag 14 januari 2022. Bij wijzigingen en updates horen jullie uiteraard van ons!

Voor het laatste protocol, klik hier.

Update Corona-maatregelen per zondag 28 november 

Beste gasten,

Het was weer een spannende zit: de persconferentie van vrijdagavond 26 november door demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge.
Bovenop de al geldende maatregelen die in de berichten hieronder omschreven zijn, zijn de volgende maatregelen per zondag 28 november weer van
kracht:

 • De 1,5 meter afstand is weer terug, ook daar waar je een coronatoegangsbewijs nodig hebt.
 • Mondkapjes meenemen! Die moeten weer worden gedragen bij verplaatsingen binnen, ook waar het coronatoegangsbewijs van toepassing is. Niet vergeten dus!
 • Er geldt een sluitingstijd voor de horeca en ons zwembad van 17:00 u.

Zwemles

Voor de oplettende ouders onder jullie: veel van de zwemlessen vinden (gedeeltelijk) plaats ná 17:00u. De tijden en in sommige gevallen de dagen van de zwemlessen worden verschoven. Jullie krijgen daar vandaag (27 november) per e-mail informatie over, zodra die puzzel is uitgewerkt!

Rooster

Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen kunnen we wederom een maximum aantal bezoekers verwelkomen in ons zwembad. Om die reden is per maandag 30 november het reserveringssysteem in ere hersteld.  Het nieuwe rooster staat ook op de website – helaas komen de avonddoelgroepen te vervallen.

Protocol

Het meest recente Coronaprotocol van 28 november voor het zwembad lees je hier.

Update Corona-maatregelen naar aanleiding van persconferentie 12 november

Minister-president Rutte en minister de Jonge hebben op vrijdagavond 12 november een aanvullend maatregelenpakket aangekondigd omdat zo de oplopende coronabesmettingen terug te dringen. Per zaterdag 13 november 18:00 uur zijn in de (zwem)sport de volgende maatregelen van kracht.

Spelregels voor sport

Iedereen mag binnen en buiten sporten. De basismaatregelen moeten de kans op besmettingen blijven voorkomen. De volgende regels gelden:

 • Een coronatoegangsbewijs is verplicht op binnensportlocaties, inclusief sportkantines (met uitzondering van afhaal), kleedkamers en andere faciliteiten, voor iedereen vanaf 18 jaar.
 • Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor amateursporters vanaf 18 jaar, die gebruik maken van faciliteiten binnen op sportlocaties, zoals kleedkamers en de sportkantine.
 • Sporten in groepsverband is toegestaan;
 • Houdt u verder aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Regels voor publiek bij sportwedstrijden

 • Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden in de professionele- en amateursport. Alleen personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten hebben toegang. Dit betekent ook dat zowel betaalde personen als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.

Onze horeca in sportcomplex Wasbeek en sporthal de Geest zijn vanaf 20:00 uur gesloten. Voor eet- en drinkgelegenheden bij sportaccommodaties geldt dat een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 18 jaar verplicht is.

Vanaf 18 jaar is het coronatoegangsbewijs verplicht. Vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie zijn uitgezonderd.

Zwemles

 • Kinderen: geen coronatoegangsbewijs.
 • Er zijn geen ouders en begeleiders aanwezig.

Ook bij het zwemmen gelden de basisregels:

 • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
 • Bij klachten: blijf thuis en laat u testen.
 • Handen: schud ze niet, was ze goed en vaak.

 

Corona-maatregelen per zaterdag 6 november

Beste bezoekers,

Ruim 5 miljoen Nederlanders hebben minister-president Rutte en minister de Jonge de laatste ontwikkelingen rondom Covid-19 zien bekendmaken in de persconferentie van dinsdag 2 november. Omdat het nog steeds niet goed gaat, zijn er ook voor de zwemsport nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze gaan in per zaterdag 6 november.

Basisregels

We vragen onze bezoekers om alert te blijven op hun eigen gezondheid en daarmee ook die van anderen door de basisregels te blijven naleven:

 • Klachten? Blijf thuis en laat je testen, ook als je gevaccineerd bent.
 • Geef elkaar de ruimte. Op plekken waar 1,5 meter niet continue gewaarborgd kan worden (bijvoorbeeld in de kleedkamers, de gangen en de tribune), wordt het dragen van een mondkapje aangeraden.
 • Handen? Schud ze niet, was ze wel vaak en goed. Niezen of hoesten doe je in je elleboog.
 • We vragen ouders/verzorgers van zwemlesleerlingen om met een zo klein mogelijk aantal mensen naar het zwembad te komen.

Coronatoegangsbewijs

Alle zwembadbezoekers vanaf 18 jaar zijn per zaterdag 6 november verplicht om hun coronatoegangsbewijs (QR-code) en ID te laten zien aan de receptie bij binnenkomst. Die extra handeling kan wat oponthoud geven, dus hou er rekening mee dat je ruim op tijd komt als je komt zwemmen!

Zwemles

Ook ouders/begeleiders van zwemleskinderen hebben een geldige QR-code nodig. We adviseren om mensen die geen coronatoegangsbewijs hebben om een begeleider mee te sturen die dat wel heeft. Dit mag dus ook opa of oma of de buurvrouw zijn!

Leskaarten en meerbadenkaarten

We blijven als Zwembad Wasbeek ondanks de nieuwe maatregelen gewoon open en alle activiteiten gaan door volgens het reguliere rooster. Bezoekers die door de nieuwe maatregelen geen gebruik meer willen maken van hun zwemles- en/of meerbadenkaart, kunnen deze niet (tijdelijk) laten blokkeren. Er vindt ook geen restitutie van het lesgeld plaats.

Impact

De nieuwe maatregelen hebben wederom een grote impact: op zowel jullie als zwemliefhebbers als op ons, als zwembad. We snappen heel goed dat de maatregelen niet alleen vragen oproepen, maar ook frustratie en onzekerheid.
Toch zijn we als Zwembad Wasbeek verplicht om ons aan de nieuwe maatregelen te houden. Als we dat niet zouden doen, dan riskeren we in het ergste geval sluiting van onze accommodatie.

Tot slot

Dat iedereen die komt zwemmen zich hier veilig en prettig voelt staat voor ons bovenaan. We zullen er alles aan doen om de invoer en handhaving van de nieuwe maatregelen zo vlot mogelijk te laten verlopen. Het begrip, geduld en de medewerking van jullie als bezoekers is voor dit proces van groot belang. Houd hier alsjeblieft rekening mee tijdens je bezoek.

Blijf een beetje op jezelf letten en op elkaar!