50ste editie Zwem4daagse

Al sinds 1970 is de Zwem4daagse het grootste landelijke zwemevenement in Nederland. Dit jaar werd de 50ste editie georganiseerd en Dickey Sip deed dit jaar dan ook voor de 50ste keer mee in zwembad Wasbeek.

Dickey zwom voor de eerste keer mee toen zij dertien jaar was. Ze is haar hele leven al met zwemmen bezig. Zo heeft ze twaalf diploma’s behaald, deed ze aan wedstrijdzwemmen en waterpolo en heeft ze al haar kinderen en kleinkinderen kennis laten maken met het water. Niet gek dus dat de Zwem4daagse een mooie uitdaging voor haar was.

Het behalen van de jaarlijkse medaille en haar liefde voor het water zorgde ervoor dat ze ieder jaar opnieuw mee deed. Ook ondanks het feit dat ze nu ex-hartpatiënt is. Al was het behalen van de 50ste keer geen doel op zich, nu ze de gouden medaille behaald heeft en een speciale troffee heeft ontvangen, voelt het toch als een overwinning.

Er is in de loop der jaren wel het een en ander veranderd voor Dickey. In het zwembad is het drukker op het moment dat zij altijd graag zwom, waardoor ze nu een uurtje later van start gaat. Ook is het voor zichzelf meer een uitdaging geworden om mee te doen. Begin dit jaar heeft Dickey een ongeluk gehad, waardoor het zwemmen zwaarder is geworden. Ondanks dit obstakel heeft ze toch weer meegedaan. En als het aan haar ligt was dit niet de laatste keer.

Tijdens de Zwem4daagse is het de bedoeling dat je minimaal twintig baantjes zwemt. Dit jaar zwom Dickey 22 baantjes. Een paar jaar terug zwom ze er zelfs 27! Gelukkig staat Dickey er niet alleen voor; haar man Willem komt ieder jaar mee als trouwe supporter en steunt haar al jaren.

We zien onze trouwe zwemster volgend jaar graag terug!