Zwemmen met kanker

Bewegen is goed voor iedereen. In het bijzonder voor degenen die intensieve behandelingen achter de rug hebben of nog ondergaan, zoals (ex-)kankerpatiënten. Uniek in de regio heeft zwembad Wasbeek een uurtje speciaal voor deze doelgroep.

Bewegen in het water voor (ex-)kankerpatiënten is een zwemactiviteit van zwembad Wasbeek die al enige tijd bestaat. In een beschermde omgeving en samen met lotgenoten kan er deelgenomen worden aan oefeningen en/of begeleidend banenzwemmen om weer op krachten te komen of te blijven. Het banenzwemmen en de oefeningen dragen bij aan conditie en herstel. Alle activiteiten zijn onder begeleiding van een zweminstructeur met een medische aantekening. Na deze inspanning is er ruimte om te praten met lotgenoten onder het genot van een kopje koffie of thee (inclusief).

De zwemactiviteit vindt wekelijks plaats op maandag van 14.30u tot 15.30u met uitzondering van schoolvakanties, vrije inloop. Deelname aan de activiteit kost € 6,25 inclusief koffie of thee. Er is mogelijkheid voor teruggave via de zorgverzekeraar, maar dit verschilt per verzekeraar.

Kijk voor vele vagen over sporten met kanker op www.voedingenkankerinfo.nl/is-het-verstandig-om-te-sporten-bij-chemotherapie