Wasbeek heeft Licentie Zwem-ABC behaald

8 juli 2015

Zwembad Wasbeek voldoet aan hogere kwaliteitsstandaard

Zwembad Wasbeek heeft de Licentie Zwem-ABC behaald. Daarmee behoort Zwembad Wasbeek tot de eerste 10 zwembaden in de provincie die voldoen aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC; de Nationale Zwemdiploma’s. De licentie geeft ouders en kinderen duidelijkheid over dat de zwemlesaanbieder handelt volgens de nieuwe kwaliteitsstandaard van de zwembranche.

De basis van het zwemonderwijs is het Zwem-ABC, uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Sinds jaren wordt er bij zwembaden, zwemscholen en zwemverenigingen waar je kunt afzwemmen voor het Zwem-ABC gecontroleerd of het afzwemmen verloopt conform de afzwemeisen – de Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma’s Zwemdiploma’s, afgekort BREZ.

Duidelijkheid

Met de invoering van de Licentie Zwem-ABC krijg de klant meer duidelijkheid. Hiermee wordt de aanbieder namelijk ook getoetst op zaken als de wet- en regelgeving, zwemlesgevers, de manier van lesgeven en het hebben van een leerlingvolgsysteem. Mervyn Stegers, voorzitter van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ: “Door te kiezen om je kind te laten afzwemmen voor het Zwem-ABC kies je heel bewust voor kwaliteit.”

Kwaliteit staat voorop

De licentie is pas verplicht in 2018, maar Zwembad Wasbeek stelt de kwaliteit en veiligheid van kinderen die zwemles ontvangen voorop en heeft daarom de licentie nu al geïntroduceerd. Kinderen kunnen vanaf 4 jaar zwemles volgen bij Zwembad Wasbeek, zowel particuliere als privé lessen. Meer informatie over het Licentie Zwem-ABC vindt u op de website www.allesoverzwemles.nl en www.npz-nrz.nl. Voor meer informatie over de zwemlessen, klik hier.

zwemlesgevers wasbeek

De trotste zwemlesgevers van Wasbeek.