Officiële ingebruikname zonnepanelen Stiwa

16 september 2016

Op donderdag 15 september bezocht wethouder Arno van Kempen sport- en recreatiecomplex Wasbeek, om daar samen met onze algemeen manager Hans van der Linden op ludieke wijze de zonnepanelen officieel in gebruik nemen.

img_20160915_104726-1024x768Na een korte toespraak werd op instructie van monteur Bert in een grote schakelkast voor de deur van het zwembad om de beurt een hendel overgehaald. Er gebeurde in eerste instantie niets, omdat de monteur de stekker was vergeten. Toen hij deze in het stopcontact stak, vatte de schakelkast vlam. Een grote steekvlam steeg op en de bedrading van de schakelkast vlamde nog wat na…

Gelukkig had de monteur rekening gehouden met eventuele onvolkomenheden en toen het vuur gedoofd was, kwam hij met een grote groene knop tevoorschijn. Toen de wethouder en Hans hierop drukten, barstte het feest los en met een grote explosie van confetti werden de zonnepanelen officieel in gebruik genomen.

hans-en-arno-met-confetti

“Wat ooit begon met een onderzoek of we ons zwemwater konden verwarmen met zonnecollectoren, liep uit tot het plaatsen van 1712 zonnepanelen.” (Hans van der Linden, algemeen manager Stiwa)

Stiwa Exploitatie en Beheer investeert in 1712 zonnepanelen, verdeeld over drie complexen. De verwachting is dat deze een jaarlijkse stroomopbrengst van 376.700 kW opwekken.

  • sport- en recreatiecomplex Wasbeek in totaal 918 PV panelen,
  • sporthal de Korf 342 PV panelen,
  • sporthal De Tulp 452 PV panelen.

img_20160915_103907-1024x766

Stiwa heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De afgelopen twintig jaar is al een reeks van duurzame- en energiebesparende maatregelen toegepast, met als doel de milieubelasting te verminderen. Energie is daarnaast ook een grote post op de begroting van Stiwa. Het plaatsen van zonnepanelen is een geschikt middel om deze lasten te verlagen.